Wie is De.n.K.?

Achter De.n.K. staat Dipl.Betriebswirtin Sabine Smit-Pankoke. Ik ben Duitse met veel ervaring in de Duitse marketing en zakenleven:

  • Studie bedrijfseconomie met zwaartepunten verzekeringen en marketing, Fachhochschule Keulen
     
  • Westfälische Provinzial Versicherungsagentur Bielefeld: Medewerker met veel klantcontact en verantwoordelijk voor de begeleiding van de bankorganisatie inkl. doorvoeren van scholingen.
  • Multi-Level-Bedrijf OVB Keulen: In het productmarketing verantwoordelijk voor de analyse en combinatie van verschillende financiënproducten, uitwerking van scholingsmaterialen etc.
     
  • Deutscher Herold Versicherungs-AG Bonn, nu Zurich Versicherungen: In het productmarketing verantwoordelijk voor schadeverzekeringen in het prive- en bedrijfsleven met het doel nieuwe producten op de markt te introduceren en bestaande producten door centrale en decentrale activiteiten te promoten.
 
 Mijn persoonlijke ervaringen:
Ik ben met een Nederlander getrouwd en woon sinds begin 2003 in Nederland. Op die manier leerde ik veel over de mentaliteit en de manier van leven in Nederland. In het begin kon ik vaak niet begrijpen waarom mensen die zo dicht bij elkaar wonen in dezelfde situaties zo verschillend handelen. Ik dacht vaak: “Wat doe ik verkeerd? ” In de loop van de tijd heb ik geleerd wat cultuurverschil echt betekent.
 
Nederland en Duitsland zijn ideale landen om samen te werken. Duitsland is altijd aantrekkelijk, als men met de culturele verschillen rekening houdt en niet te ongeduldig is.